HRVAT USRED ZADRA ZATEKAO GRAFIT “U8I SRBINA”: Dodao je samo jedno slovo i oduvao sve (FOTO)

Info

Mladi Zadranin Jure Zubčić odlučio je da neće da trpi govor mržnje u svom gradu i odlučio je da nešto i preduzme.

Kada je na zidu zgrade ugledao grafit “U8i Srbina”, odlučio je jednostavnom intervencijom, dodavši slovo “Lj” pretvoriti govor mržnje u govor ljubavi.

“Ne trpim govor mržnje i zato sam sinoć ispravio grafit. Puno je lpše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje ili kako bi to Zadrani rekli – mosa bavlju”, napisao je u objavi na svom Fejsbuk profilu, na kom je objavio i fotke svoje građanske “intervencije”.

“Primetio sam grafit pre dva dana i sinoć sam odlučio da ga ispravim. Naravno, u prilog mi je išla očigledna nepismenost autora grafita pa je posao bio lagan. Nažalost, u Hrvatskoj je sve raširenija pojava govora mržnje. Jedan od uzroka toga je što se i neki političari često u javnim istupima služe govorom mržnje.

Otpor ksenofobiji i nacionalizmu nije samo potreba, već i građanska dužnost. Nije tu bilo puno razmišljanja da li treba nešto da napravim sa grafitom, već samo razmišljanje šta tačno da napravim. Svi mi, odgovorni građani, treba da pruže tu vrstu otpora, svatko u svom susedstvu. Dužni smo da pošaljemo poruku da pozivi na ubijanje nisu prihvatljivi nikad i nigde”, rekao je Jure.

Balkanspres

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.