HOROR U PORODICI VLADE DIVCA: Sin poznatog košarkaša opet u velikom problemu, preti m u 25 godina zatvora

Info

Vlade Divac će morati opasno da pripazi na svog sina Matiju (20)

Ukoliko bi sledeći put napravio isti prekršaj, Divčev sin bi mogao da se suoči s veoma ozbiljnim kaznama po američkim zakonima. Matija bi zbog vožnje u pijanom stanju mogao da plati veliku novčanu kaznu, ali bi mogao i da na više godina završi iza rešetaka. Ukoliko ni to ne bi delovalo, pa bi on eventualno ponovo bio uhvaćen u pijanom stanju ili u bilo kom krivičnom delu, mogao bi biti osuđen čak i na doživotnu robiju s pomilovanjem nakon odsluženih 25 godina zatvora.

Podsetimo, saobraćajna patrola je 14. januara ove godine u 1.18 zaustavila na aveniji Kapitol automobil „tesla“, a za volanom se nalazio Divčev mlađi sin, kome je utvrđena nedozvoljena količina alkohola u krvi. Matija je odmah priveden u policijsku stanicu, gde je zadržan na trežnjenju. Vlade i Snežana, nakon što je njihov sin Matija uhapšen, hitno su otputovali u Ameriku da bi mi pomogli da prevaziđe problem u kom se našao.

Snežana Divac je za srpske medije potvrdila da je njen sin Matija uhapšen zato što je vozio pod dejstvom alkohola i da je bio u zatvoru dok se nije otreznio, kao i da je on u Sakramento došao iz Njujorka, gde studira.

– Matija se vraćao sa žurke i popio je više nego što je dozvoljeno. Tačno je da je nakon toga moj sin uhapšen zato što je imao veću količinu alkohola u krvi nego što je dozvoljeno. Policija ga je privela i tamo je zadržan dok se nije otreznio. To bi trebalo da mu bude za nauk da takve stvari ne radi u budućnosti, ali, s druge strane, on je u takvim godinama, svi smo mi to prošli – rekla je Snežana Divac za medije.

Ona je navela da će Matiji policija oduzeti vozačku dozvolu na 30 dana, a da će dobiti i dva dana društveno-korisnog rada, što podrazumeva čišćenje ulice ili tome slično.

– Vladi i meni, kao roditeljima, ovo nije nimalo prijatno, ali Matija je već punoletan i nećemo ga i mi sada kažnjavati. U zatvoru je mogao da vidi sve profile ljudi, i to je za njega novo životno iskustvo. Vidim da je i njemu krivo, ali na greškama se uči – ispričala je Ana Divac.