Home / Info / GIŠKA JE UBIJEN NA DANAŠNJI DAN! KADA SU ISKOPALI NJEGOV GROB I OTVORILI SANDUK OSTALI SU U Š0KU: Čudn0 neviđeno na groblju

GIŠKA JE UBIJEN NA DANAŠNJI DAN! KADA SU ISKOPALI NJEGOV GROB I OTVORILI SANDUK OSTALI SU U Š0KU: Čudn0 neviđeno na groblju

Na današnji dan ugijen je Đorđe Božović Giška, a tom prilikom prisjetit ćemo se događa iz 2017. godine kada su ekshumirani njegovi ostaci.

Naime, kovčeg sa tijelom Božovića izvađen je u devet časova, a kada je otvoren, najuža rodbina i radnici koju su iznijeli sanduk zaprepastili su se onim što su videli – Giškino telo nije istrulilo.

Ovo je za Kurir potvrdila Božovićeva sestra Slavica, koja je objasnila da u prvom trenutku niko nije mogao da povjeruje svojim očima.

– Radnici su ga prvi ugledali! Onda su me pozvali da vidim. Šokirala sam se! Moj Đorđe poslije 26 godina nije istrulio. Odmah su mi na pamet pale reči monahinje koja je uz oca Tadeja bila do smmrti. Ona je prije nekoliko dana pozvala moju ćerku kada je saznala za ekshumaciju i rekla joj je: „Nemojte, jdeco, da se iznenadite kada vidite tijelo“ – priča Slavica Božović.

Ona je zatim opisala kako je izgledalo tijelo njenog brata.

– Izgledao je kao mumija. Koža je bila sasušena, donekle potamnela, ali nigdje nije bilo truleži. Videla sam mu ruke i tetive na njima. Kada su ga radnici prebacivali u metalni sanduk, ništa se nije pomerilo… I sada mi odjekuju u glavi Đorđeve reči: „Biću jači mrrtav nego živ!“ Ovo je samo potvrda da je sve što je govorio istina. Bog ga je blagoslovio, ja to znam – rekla je Slavica.

KO JE BIO GIŠKA

Đorđe Božović Giška bio je komandant Srpske garde, koju je osnovao 1991. Rođen je 1955. u Peći, a sa devet godina, nakon što mu je otac ubijen, sa majkom i sestrom preselio se u Beograd, u naselje Voždovac. Njegov najbolji drug postao je Branislav Matić Beli. Početkom devedesetih postali su bliski s opozicijom i Vukom Draškovićem, što su obojica uskoro platili glavom. Najprije je u sačekuši ispred svoje kuće 4. avgusta 1991. izrešetan Beli, a mjesec i po dana kasnije, 15. septembra, na ratištu kod Gospića ubbbijen je Giška, dan pre svog 36. rođendana, pod veoma sumnjivim okolnostima.

(Kurir.rs)

About admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.