DJEČAK (5) SA BEBOM U RUCI POKUCAO NA VRATA KOMŠINICE: Postavio pitanje od kojeg se LEDI KRV

Info

Šta biste pomislili kada bi vam se pred vratima pojavio maleni komšija sa bebom u ruci i pitao vas da li možete da se pobrinete za njega?

Upravo to se dogodilo Džesiki Penjojer iz Arizone. Kako je ispričala medijima, u jednom trenutku na vrata joj je pokucao petogodišnji dječačić, njen komšija po imenu Salvatore. U ruci je držao dvomjesečnu sestricu umotanu u ćebence.

– Moja mama je izgubila zivot pod tušem. Možete li vi da se brinete o nama? – glasilo je pitanje dječačića. Džesika je, prirodno, bila u šoku.

A šta se dogodilo? Njihova majka, Kejtlin, onesvijestila se dok se kupala. Takvu ju je pronašao Salvatore i, pomislivši da je izgubila zivot, otišao je da potraži pomoć. Komšinica Kejtlin je, prirodno, odmah pozvala Hitnu pomoć, a cela priča dobila je sretan epilog jer su ljekari uspjeli da je vrate u život.

– Stajao je na pragu i držao u ruci, kako sam u prvi mah pomislila, lutku. Bila sam van sebe – objašnjava Džesika medijima.

S druge strane, Kejtlin kaže da joj je sin spasao život, što i jeste tačno. Jer da nije otišao do komšinice, sva je prilika da bi se Kejtlin udavila.

Mali Salvatore se sada, kao i njegova mama, oporavljaju od traume.

– Svaki dan nam je novi izazov. Salvatore je stalno zabrinut, stalno pita da li sam dobro i hoću li izgubiti zivot – kaže ova majka.

(Žena Blic)