DANAS JE NAJPOPULARNIJA PJEVAČICA NA BALKANU, KLADIMO SE DA NE ZNATE KO JE: Slika sa početka karijere, IMALA JE SAMO 15 GODINA

Info

Svoju prvu ploču snimila je 1988. godine, a prvi njen hit bio je “Cvetak zanovetak”, s kojim je na folk festivalu “Ilidža” osvojila jednu od nagrada publike i stručnog žirija.

Sljedeći album je bio “Ludo srce” 1989. godine, a sa albumom pjesmom “To Miki” 1990 postaje prava folk pjevačica, a ploče joj se prodaju u 350.000 primjeraka.

Ceca je sad na Istagramu podijelila fotografiju male Cece iz 1988. godine: “Sećanja, 88. godina. Cvetak zanovetak”, napisala je uz fotografiju, i veoma brzo je dobila pregršt pozitivnih komentara.

bonus

Izvela sam momka na večeru da proslavim otplaćen svoj stan, ja menadžerka a on čistač gradske čistoće. Njemu prvi put u luksuznom restoranu, Bože koliko mi je bio sladak onako trapav i kao malo dete je imao ideje oko hrane i pribora. Pa posmatra ljude za drugim stolovima kako se ponašaju da ih iskopira da se ne blamira. A onda je jeo u slast kao da je došao iz Etiopije i svima redom dobacivao da je hrana preukusna i da nikad nije probao već je čuo od strica da je jednom to jeo pre 20 godina. Tužno je što nešto što treba da bude normalno i standardno nažalost za naše ljude je egzotika. Kolika smo mi beda… uništiše nas političari.

Samo želim da se zaposlim i da mom najvećem heroju ( MAMI) omogućim uz Božiju pomoć da uživa i proživi penziju kako je zaslužila. Zamislite samo kako je školovati dvoje djece sa 400EUR. Sestra faks a ja srednjoškolac. Zamislite odricanja svega živog… kapa do poda roditeljima jer su oni heroji najveći… Nakon 3 godine sestra završila faks u nadi da će pronac posao.. al u mojoj Bosni para vrti gdje burgija neće.. Nažalost planira da ide u inostranstvo u tuđinu u nepoznanstvo najveće.. i radi sebe i radi mene i radi našeg heroja mame..

Jednom prilikom u toku svajde kaže meni devojka “razbiću ti ovu flašu o glavu” i ja u besu zgrabim flašu i udarim sebi o glavu flaša pukne staklo na sve strane ona u šoku, pa j ti mater. Eto razbio sam sam sebi, da mi toliko digne živce da ja uradim tako nešto.

Saznao sam od šefa da mi ugovor za posao traje do nove godine, a za posle ‘ćemo da vidimo’, što u suštini znači da me neće ni zvati na posao posle toga. Neko bi osetio paniku ili bi bio uplašen za period posle toga, a ja sam osetio takvu slobodu kada mi je to rečeno, da sam bio presrećan. Da se razumemo, radim prelep posao, na relativno visokoj funkciji, ali šefovi koje imam su u najmanju ruku bezosećajni ološ. Idem dalje.

Muž i ja već 5 godina pokušavamo da imamo dete. Prošli smo kroz mnogo terapija i klinika, ali ništa. O tome govorimo samo najbližima, dok za druge ‘ganjamo karijeru’. Ova godina je trebala biti naša, obećavala je, ali umesto toga gledam druge žene oko mene kako rađaju. Nikad nije bilo više trudnica kao ove godine. Pre 7 dana mi javlja prijateljica da je trudna i da se udaje, kaže ‘omaklo im se’. Plakala sam u tišini 7 dana, a onda me je nazvala 10 godina mlađa sestra da kaže kako je trudna, sva sretna, nije verovala da će im uspeti iz prvog pokušaja. Čestitala sam joj, a onda sam nastavila da plačem i osećam se kao g… Najradije bih nestala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.