BOSANSKA, SRPSKA I HRVATSKA ZASTAVA VIJORE NA OVOJ SVADBI: A tek da čujete GDJE JE OVO SNIMLJENO

Info

a desnoj obali Dunava, 15-ak kilometara uzvodno od Vukovara, smjestilo se selo Dalj.

Već na prvi pogled, prema prepoznatljivoj arhitekturi i širokim ulicama, selo ne odudara od ostalih slavonskih sela u Hrvatskoj.

Međutim, ovi kadrovi su zaista atipični za naš region. Nedavno je na jednoj svadbi u dalju mogla da se vidi nesvakidašnja situacija: u svatovima su bile tri zastave – srpska, hrvatska i zastava BIH. Dakle, pravo bratstvo i jedinstvo!

Dalj je naselje bogato različitostima. Prema službenim podacima u Dalju živi oko 4.000 stanovnika, ali je ta brojka po svima, ipak, manja. Naime, posljednjih godina dobar dio mještana je odlučio otići “trbuhom za kruhom” u neke druge dijelove Hrvatske, Srbiju ili pak treće zemlje.

BONUS:

Tek danas sa svojih 18 godina sam saznala zbog čega ne kontaktiramo sa očevom stranom familije i zašto se oni drugačije prezivaju. Moja majka nije htjela da se uda jer nije željela da promeni prezime i da bude muževo “vlasništvo”. Moj otac je smatrao da su te stvari totalna glupost pa je uzeo prezime moje majke da bi joj dokazao da ne planira da je zarobi u kući, i da bi dokazao da mu to ništa ne znači i čak slavi njenu slavu jer njoj to puno znači a njemu je svejedno jer nije pobožan. Nije očekivao da će njegovi roditelji toliko da se razočaraju zbog toga i tražili su mu da makar vrati svoje prezime jer je SRAMOTA da muškarac nosi ženino prezime, moj otac je tvrdoglav pa je odbio. Ostatak familije ga provocirao i ismijavao zbog toga pa je na kraju sa svima njima prekinuo kontakt jer su mu stalno govorili da se udao i da je on sramota za muški rod. Mnogo sam bijesna što ima tako primitivnih ljudi.

Jedna drugarica me stalno savetuje i zabija nos u moju vezu. Te savete sam smatrala dobronamernim kao klinka kada nisam imala puno iskustva u vezama a ona je bila iskusnija jer je imala više veza. Sada ja imam dugu vezu iza sebe i u vezi sam sa trenutnim dečkom 5 godina ali ona i dalje razgovara sa mnom kao da ja ništa ne znam i deli mi glupe savete poput: “Nemoj biti uvijek tako dobra prema njemu muškarci vole k*čke”. Pre 4 meseca sam se verila ali zbog trenutne situacije je svadba odložena. Razgovarala sam sa tom drugaricom i ona je rekla kako bih trebala da dečka pravim malo ljubomornim jer ne bi valjalo da se on suviše opusti. Tu mi je pukao film i rekla sam joj da ne želim njene savete. Ona je na to rekla: “Veruj mi trebaju ti, ne znaš ti ništa”. Ja sam joj na to odgovorila drsko: “Da, ja ništa ne znam zato sam u srećnoj vezi i udajem se brzo a ti si imala 20 veza od kojih nijedna nije duža od 4 meseca. Pozabavi se sa svojom vezama.” Ukratko, blokirala me svugde.

Pre dve godine sam dobila otkaz ali ne kajem se. Radila sam u jednoj užasnoj firmi i šefica je bila živo zlo. Stalno me omalovažavala. Jedan dan je bila nervozna zbog neke greške što je neko od kolega napravio i vikala je glasno kako ona mrzi nesposobne i glupe ljude. U jednom momentu je rekla “Glupi ljudi ne trebaju da žive!” Na to sam joj odgovorila: “Nemojte slučajno sebi oduzeti život, kakve su vam to crne misli?”. Rekla mi je da pokupim stvari i da ne želi više da me vidi. Tako sam dobila otkaz.