Bolje je da ste sami: 10 skrivenih stvari koje ukazuju da vas partner nimalo ne poštuje

Info

Često govorimo o jednakim pravima i poštovanju međusobnih interesovanja u vezama i u teoriji smo svi dobri u tome. Ali šta je sa praksom? Da li možemo da vidimo nepoštovanje i loš odnos jednog od partnera u stvarnoj ljubavnoj vezi na prvi pogled?

Pogledajte nekoliko čestih životnih situacija. Sigurno će vam pomoći da sagledate lične odnose iz potpuno nove perspektive.

1. Nejednako trošenje vremena i novca na zajedničke potrebe

Svakog dana poslije posla idete dužim putem da biste nabavili namirnice i spremili doručak, ručak i večeru jer je vaš partner navikao da dobro jede? Radite dva posla jer ne možete da priuštite da mu ispunite sve prohtjeve? Vaša zarada nije dovoljna za vas dvoje? To nije fer!

2. Samo jedno ima koristi od zajedničkog života

Vaš partner živi u vašoj kući i delite troškove za hranu? Svako od vas ima nekoliko bočica u kupatilu kupljenih samo za sebe? Kuhate i čistite na smjenu? Sve ovdje izgleda u redu. Ali i dalje nije fer!

Unsplash

3. Prividna finansijska nezavisnost

Ne nudite jedno drugom finansijsku podršku u kriznim vremenima jer svi znaju da “novac kvari veze”. Čak postoji izreka koja kaže: “Ako želiš da izgubiš prijatelja, pozajmi mu novac.” Nije fer!

4. Nemate na koga da se oslonite

Znate da ne možete da priuštite sebi da se razbolite jer niko neće brinuti o vama? Mislite da će partner biti dobro i bez vaše nege jer on nije vaše dijete? Ne možete da ga pitate da brine o vašem ljubimcu ili cveću dok niste tu? To nije fer!

5. Oči u oči sa stresom

Prestali ste da pokušavate da objasnite svoja osjećanja partneru jer znate da neće biti saosjećanja? Ne pitate jedno drugo za savjet jer nemate pojma šta se dešava u životu onog drugog? Ne osjećate podršku kada vam je očajnički potrebna? To nije fer!

Unsplash

6. Krivite partnera jer nije sposoban da bude “tipičan” muškarac ili žena

Prebacujete mu jer nije bio sposoban da popravi cijev u kuhinji? Krivite je jer joj špagete nisu ni blizu ukusne onima koje pravi vaša majka? Zahtjeva da počne da se ponaša “kao muškarac” ili “dobra domaćica”? To nije fer!

7. Negativno poređenje

Morate da slušate kako je divan muž njene prijateljice? Znate sve talente žene njegovog ortaka? Nekako su svi zaboravili da ste bili savršeni na početku veze. To nije fer!

8. Odbijanje da se prihvati odgovornost

Vaša djeca nisu talentovana kao deca vaših prijatelja? Tapete u spavaćoj sobi koje ste zajedno birali odjednom su “rezultat vašeg lošeg ukusa”? Vi ste krivi za sve što je zajednička briga? To nije fer!

Unsplash

9. Neodgovarajući hobiji

Vaša filatelistička kolekcija zauzima mnogo mjesta? Ometate mu gledanje TV šoua jer šijete suviše glasno? Vaš hobi je baš uvrnut? To nije fer!

10. Sopstveni interesi iznad svega ostalog

Primjećujete da dobijate premalo prostora na policama iako zauzimate manje od pola? Vaša platna sa slikama su izbačena jer je “sada lakše da se diše”? Vaše potrebe nisu jednake partnerovim? To nije fer!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.