“Bivši muž me je ostavio nakon 2 godine braka”

Info

“Bivši muž me je ostavio nakon 2 godine braka jer sam neplodna i ne mogu prirodno zatrudniti.

Ali više me je povrijedio mamin komentar “moraš ga razumijeti, dijete moje, pa kakve mu koristi od tebe bez djece”. Od tada riječi nisam s njom progovorila, to je bilo prije 13 godina.

Udala sam se prije 6 godina i otišla na vantjelesnu oplodnju. Dobila sam dva sina, blizanci, sada imaju 6 godina.

Mama mi je umrla, a nikada nije upoznala unuke – sestra mi zbog toga zamjeri, ali nije mi žao što se nismo pomirile i što nije upoznala unuke.

BONUS:

Fascinantno mi je kako ljudi u krimi serijama znaju opisati osobu koju su vidjeli za foto robot i ta osoba izgleda identično na tom papiru kao i uživo. Ja iskreno ne bih znala ni svoje lice opisati za foto robot, jednostavno iz nekog razloga nemam pojma imam li ovalno ili duguljasto lice, oštre ili blage crte lica, je li mi nos prčast ili ne itd.. tako da definitvno ne bih znala opisati ni drugu osobu.

Imam 24 godine. Kad izađem sa društvom ni na kraju pameti mi nije da izvadim mobitel iz torbice, da snimam za društvene mreže, da se dopisujem ili bilo šta slično. Smatram da je krajnje nekulturno isključiti se iz konverzacije i po pola sata ili više biti na telefonu. Uredu je ako je nešto hitno. Mislim da bi svi trebali razmisliti i više uživati u trenutku, u ljudima kojima smo okruženi, bili bi mnogo sretniji.

Raskinuli smo pre 5 godina. Patio je za mnom i znam da sam mu još uvek u srcu. Ja sam otišla u drugu zemlju i tamo započela novi život. Nema dana da ga se ne setim. Svašta sam mu radila dok smo bili u vezi i kajem se zbog toga. Međutim, shvatila sam, kada sam ga poslednji put videla (pre par meseci) da je nastavio dalje. Ima drugu. Ja znam da on mene i dalje voli i krivo mi je što ne želi to da mi prizna, da konačno počnemo sve ispočetka.