BIO JE NAJDEBLJI DJEČAK NA SVIJETU, IMAO SKORO 200 KILOGRAMA: Smršao 106 kilograma, a evo kako sada izgleda, NEVJEROVATNO (FOTO)

Info

Arja Permana (13) je sa samo 11 godina dogurao do nevjerovatnih 192 kilograma, ali u međuvremenu je uspio izgubiti 106 kilograma i doslovno se prepolovio.

Međutim, dječak se sad našao u problemu s viškom kože koja će mu morati biti hirurški odstranjena, piše Daily Mail.

Dječak iz Indonezije, kojeg se svojevremeno smatralo najdebljim djetetom na svijetu, već je s 10 godina imao probleme s kretanjem i disanjem, a morao se kupati u vanjskom bazenu. Jeo je pretežno brzu i prženu hranu, te pio slatke gazirane sokove.

Kad mu je zbog prevelike tjelesne težine život doveden u opasnost, Arya je postao najmlađa osoba na svijetu kojoj je ugrađena želučana prijemosnica, a takođe se morao podvrgnuti strogoj dijeti te je jeo ribu i povrće.

Danas ima 86 kilograma.

Iako priznaje da mu je u početku bilo teško jer se morao odreći svoje omiljene hrane, tvrdi da je sad puno sretniji.

“Danas mogu igrati nogomet, družiti se s prijateljima, igrati se, kupati se u rijeci. Onda nisam mogao ništa”, rekao je Arya.

Dječak je prije dve godine operisan, a u trenutku intervencije imao je 186 kilograma, a mjesec dana nakon operacije težio je 169 kilograma.

Njegova mama kaže da je Arja i dalje gladan, ali da njegov želudac jednostavno ne može više primiti onoliko hrane koliko je on unosio prije operacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.