“Bila sam trudna kad me ostavio zbog mlađe…”

Info

Bila sam u 9-om mjesecu trudnoće kada me muž ostavio i otišao sa nekom mlađom da živi u drugi grad. Ostavio je mene, dvije kćerke i treću koja se trebala roditi svakog trenutka. Nadala sam se da će se vratiti, ali nikada nije ni nazvao. Ostala sam samohrana majka 3 kćerke, a kako bih im obezbijedila što bolje uslove, odjeću, hranu, knjige znala sam raditi i po 16 sati dnevno. Žuljevi na rukama i nogama nisu stizali ni zarasti, a već bi se novi pojavili. Godine su prolazile, patnja bila sve veća, sve dok jednog dana slučajno nisam naišla na muškarca kojeg je žena koju je volio kao Boga ostavila jer nije mogao…”
28 Novembra, 2019 admin ZANIMLJIVOSTI 0

Bila sam u 9-om mjesecu trudnoće kada me muž ostavio i otišao sa nekom mlađom da živi u drugi grad. Ostavio je mene, dvije kćerke i treću koja se trebala roditi svakog trenutka. Nadala sam se da će se vratiti, ali nikada nije ni nazvao.

Ostala sam samohrana majka 3 kćerke, a kako bih im obezbijedila što bolje uslove, odjeću, hranu, knjige znala sam raditi i po 16 sati dnevno. Žuljevi na rukama i nogama nisu stizali ni zarasti, a već bi se novi pojavili. Godine su prolazile, patnja bila sve veća, sve dok jednog dana slučajno nisam naišla na muškarca kojeg je žena koju je volio kao Boga ostavila jer nije mogao imati djece. Kako se kaže, sterilan je.

Upoznali smo se, ne mogu reći zavoljeli, jer prekasno je da se istinski voli, ali se poštujemo i lijepo nam je zajedno.

Najvažnije prihvatio je moje kćerke, a još važnije i one su njega. Konačno nakon 5 dugih godina mirno zaspim, ne razmišljajući za budućnost i mene, a i mojh kćerkica.

BONUS ISPOVIJESTČovjek kojeg su žena i djeca ostavili prije 10 godina, jer je žena pronašla drugog muža, svake godine sam u kući dočekuje Uskrs, Božić…

Da stvar bude još gora, nema vode, mora ju grijati na peć da bi oprao suđe, a struje pogotovo, uslovi za život su nikakvi..

Jutros smo ga ja i moja obitelj posjetili, ušli smo u kuću, osim prljavih stvari po podu i velikog nereda od kojeg se nije moglo hodati, zatekli smo ga u sobi kako drži album svoje djece u rukama i plače…
Srce mi je puklo od tuge.. Zato sam odlučila doći kasnije s mamom i sestrom i zajedno mu nekako pomoći da i on osjeti što je Uskrs nakon toliko vremena.. Očistili smo mu cijelu kuću, nemate pojma koliko se čovjek zahvaljiv’o.. Na pitanje koje mu drugi postave: ,,Kada ćeš vidjeti svoju djecu?.”. On odgovori: “Na jednom mjestu, sigurno hoću, tko zna kada…”..

Volite se narode, Blagdani su tu da se okupi obitelj, da se pokaže koliko obitelj vrijedi, budite sretni sto imate djecu, roditelje, cijenite to.. Toliko..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.