BIL GEJTS PONOVO UPOZORAVA: Čuvajte Se Korone, Ali I Odavde Dolazi VELIKA 0PASN0ST Za Čovečanstvo! (VIDEO)

Info

Zbog prevelike preopterećenosti zdravstvenih sistema u raznim zemljama tokom pandemije, čovečanstvu postaje sve teže da se bori protiv širenja malarije, izjavio je osnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts.

On je istakao da malarični komarci nisu „napravili predah“ zbog situacije sa kovidom 19. „Komarci ne poštuju fizičku distancu, niti nose maske“, napisao je Gejts na svom blogu.

Prema rečima preduzetnika, u mnogim zemljama se vrhunac virusa korona verovatno preklapa sa kulminacijom malarije.

„Tokom izbijanja ebole u Zapadnoj Africi 2014. godine, endemske bolesti poput malarije, tuberkuloze i HIV-a, bile su odgovorne za daleko više smrti nego ebola, jer je epidemija uništila lokalne zdravstvene sisteme. Predstavnike zdravstva brine da bi isto to moglo da se dogodi sa kovidom 19“, navedeno je u njegovom članku.

Gejts je ukazao da je pandemija stvorila probleme u mnogim afričkim regionima u pogledu nabavki antimalarijskih mreža, neophodnih lekova i brzih testova.

On je dodao da će ukoliko se situacija ne reši, prema predviđanjima Svetske zdravstvene organizacije, smrtnost izazvana malarijom u afričkim zemljama južno od Sahare dostići nivo iz 2000. godine, kada je preminulo 764 hiljada osoba.

„Ne postoji izbor između spasavanja života od kovida 19 i od malarije. Svet treba da dozvoli tim zemljama da rade i jedno i drugo“, istakao je on.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.