6 RAZLOGA ZAŠTO VAŠ URlN SMRDI: Ako vam se desi ovo, ODMAH TRČITE DOKTORU

Zdravlje

Nije uvijek riječ o upali mjehura, pa da znate što sve može biti na stvari ako nekad primijetite da vam URlN smrdi malo jače nego inače.

Bez brige – najčešće nije riječ o nečemu što se ne može riješiti. Tako barem tvrde na Preventionu-u.

1. Ako ste dehidrirani

Vrlo jednostavno – ako pijete dovoljno vode, URlN vam je blijedo žute boje i miriši obično, a kada vam nedostaje vode, URlN je taman i smrdljiv – zbog previsoke koncentracije uree, jer nije razrijeđena vodom.

2. Ako ste pojeli nešto od ovoga

Jeste li ikada primijetili da vam je URlN nakon konzumiranja šparoga posebno smrdljiv? Ili vam je tek sada jasno zašto. Naime – šparoge, češnjak, sjeme piskavice, prokulice, prehrana bogata proteinima i curry – nakon ovih namirnica očekujte drugačiji miris URlN a.

3. Ako ste popili previše kave

Kava sadrži jednu posebnu komponentu dobivenu od prženja zrna, koja u maloj količini ostaje u našem organizmu, no ako ste popili previše kave, a premalo vode, ona će ostati u probavnom traktu u znatno većoj koncentraciji. I zato će vam URlN smrdjeti.

4. Ako imate upalu

Slatkasti miris amonijaka popraćen čestom potrebom za pražnjenjem tamnijeg URlN a jasan je znak da trebate posjetiti liječnika jer imate upalu URlN arnog trakta.

5. Ako ste počeli piti lijekove

Antibiotici s kojima se u organizmu povećava koncentracija gljivica mogu dovesti do nešto smrdljivijeg mirisa URlN a. No on uglavnom prolazi nakon što ste popili svoju kuru, dok kod žena zna izazvati i gljivične infekcije u vaginalnom području.

Poseban miris daju i multivitamini, a ako su puni vitamina B, tada će i boja vašega URlN a vjerojatno biti malo nabrijanija – neonska.

6. Ili imate sp0lnu bolest

Ako slutite da biste mogli razmisliti i o sp0lnoj bolesti – URlN koji smrdi na amonijak mogao bi biti znak , klamidije i gonoreje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.