12 zanimljivih činjenica koje niste znali o Dritanu Abazoviću

Info

Abazović je prije oko godinu dana odgovarao na pitanja novinara o ličnom životu, a evo šta je tada sve otkrio o sebi.

Mladi crnogorski političar Dritan Abazović (34) u žiži je crnogorske, ali i javnosti širom regiona posle parlamentarnih izbora u CG i mogućnosti da opozicija, uključujući i Abazovićev pokret Ujedinjena reformska akcija (URA), formira vladu i posle 30 godina okonča diktaturu DPS-a i Mila Đukanovića.

Sponsored by Luponmedia
1. Kada je bio mali, sanjao je da postane ribar, a potom kapetan. “Uvijek sam želio da upravljam i budem na moru” rekao je Abazović jednom prilikom.

2. U svom rodnom Ulcinju najviše voli istoriju i fascinantnu prirodu, a privatno, najponosniji je na brata i sestru.

3. ​Najviše ga ljuti nepravda, a nasmije glupost.

4. Na pitanje šta je za njega uspjeh, Abazović je u jednom intervjuu rekao: Biti pravedan, iskren i nasmejan.

5. Voli sve sportove, u nekima je, kaže, dobar.

– Da sam se bavio fudbalom, mislim da bih imao zavidnu karijeru. Nemam više tu brzinu i kondiciju, ali klasa je tu! Nedavno sam osvojio pehar u stonom tenisu, neočekivano – kaže Abazović.

6. Najbolje ga, prema sopstvenom priznanju, opisuje jedan stih…

– Možda iz “Svetlih grobova” Jovana Jovanovića Zmaja – “Šta si htio? – kud si poš’o? – Tamo kud se stići mora! Zar je vjera tako jaka? – Uvijek jača od zlotvora! Malo nas je koj’ bi smjeli – Al’ vas jaka sila kreće! Zar ko može stići cijeli? – Ko posumnja nikad neće!

7. Volio bi, kaže, da ga ljudi upamte po – osmijehu i srčanosti!

8. Abazović je jednom priliko otkrio i koga bi poveo na pusto ostrvo i u kafanu:

– Volim ostrva, ali i druženje, dugačak je spisak… U kafanu bih poveo svakoga sa dobrim raspoloženjem i ko me ne bi zamarao politikom.

9. Ako bi se poslije smrti vratio na ovaj svet kao osoba ili kao predmet, Dritan bi, kaže, bio “čamac moga dede iz 1935. godine!” Ljubav prema ribolovu i moru mu je genetski urođena, jer mu je deda bio poznati ulcinjski ribar.

10. Dritan se jednom prilikom osvrnuo i na svoju prvu ljubav, rekao je da je pamti po dobrom i lepom, ali i po sopstvenoj – neodgovornosti.

11. I danas pamti prvi zarađeni novac.

– Svašta sam u životu radio, nije me život mazio. Zarađivao sam pristojno za svoje godine. Prvo što sam radio je bila veleprodaja ribe sa stricem Don Brunom, u periodu sankcija – prisjeća se Abazović.

12. Veliki je gurman. Voli razne specijalitete i uvijek otkriva nešto novo.

– Lično, ne spremam hranu. Jedino gdje spremam je na Adi Bojani, u svojoj vikendici za prijatelje i mislim da je to sasvim solidno – otkrio je Abazović prošle godine u jednom intervjuu.

(Srbija danas/Vijesti.me)