10 stripova koji pokazuju koliko se današnji život razlikuje od života naših roditelja

Zanimljivo

 

Nevjerojatno je koliko su se neke navike u zadnjih par desetljeća promijenile. Naši roditelji te naše bake i djedovi živjeli su živote koji se u mnogim slučajevima ne mogu usporediti sa životnim navikama današnje mladeži, piše lajk.hr

Puno toga se promijenilo, a ovi kratki stripovi će vam to pokazati na zanimljiv način.

1.

2.

3.

4.

 

5.

6.

7.

8.

 

9.

10.

BONUS:

Moja sestra se porodila u jeku pandemije virusa. Rekla sam joj da, naravno, neću odlaziti kod njih dokle god se cela ova situacija ne smiri i virus ne oslabi. Rekla mi je “pa naravno Bože, zar misliš da bi ikoga primila kod bebe u ovoj situaciji”. Pošto evo virus jenjava, ukinuta su vandredna stanja, život se vratio u normalu, pomislila sam da sada više nije toliko opasno da odem kod njih jer zaista jedva čekam da vidim bebu, ipak je to ćerkica od rođene sestre. Pozovem je da vidim šta ona misli o tome, a ona ni pet ni šest nego odmah počela da me napada da li sam normalna, da još uvek opasnost od virusa vreba, da je to malo dete koje je osetljivo i ne zna kako uopšte tako nešto mogu da je pitam. Bila sam u fazonu okej, možda stvarno treba da sačekam još malo, nije problem. Danas vidim da ju je označila na fejsbuku koleginica sa posla, koja je sa još 2 koleginice došla kod njih da vidi bebu, uslikale se sa maleckom u naručju. Baš se bezveze osećam.

Bila sam ljubavnica oženjenom čoveku koji me je zavlačio i govorio da će se razvesti. A onda umesto razvoda, žena mu zatrudni. Govorio je kako će je ipak ostaviti, obećavao da ćemo biti zajedno, a ja glupača verovala i čekala. I tako godinama. Onda je dobio drugo dete, kupio stan sa ženom, a meni prodavao prazne priče. Trpela sam to jer sam ga volela. Onda sam pukla, sve mu sasula u lice i ostavila ga, na šta sam mi je rekao “zar si stvarno mislila da ću ostaviti ženu i svoju porodicu zbog nekoga ko mi služi samo za seks? Takvih kao ti ima na svakom ćošku, ali takve nisu za zajednički život i brak”. Nikada u životu se nisam poniženije osećala. Raskinuli smo, odselila sam se, ali i danas, 10 godina nakon toga, on je jedini muškarac kog sam volela. Da mi se javi i kaže da hoće opet da bude sa mnom, iste sekunde bih otišla. Jadna sam, znam, ali šta ću, volim ga.

Već godinama sam rob dobrom prijatelju. To ide od toga da mu perem, čistim, spremam kuću do toga da me ponižava i verbalno i fizički, i za to mu plaćam. Prije nekoliko dana mi je rekao da ako želim da ostanem njegov rob, moram da raskinem sa djevojkom, što sam danas i uradio jer želim da mu služim zauvijek. Mislim da sam rođen da služim uspješnim i ostvarenim ljudima kao što je on.